Oldfinion Ediline
virtuaalihevonen | a sim-game horse


Oldenburg, tamma
syntynyt 13.09.2016
säkäkorkeus 167cm

kisakäytössä
koulupainotteinen, taso Intermediate I
VH17-013-0051

omistaja Gestüt Seifenkraut, Calla (VRL-11247)
kasvattaja Oldfinion DressageSaavutukset
ei meriittejä vielä...


Oldfinion Ediline, meillä kotona kutsuttuna Edda, on laadukas hevonen vaan ei mikään peruspolle. Edda on sosiaalinen ja lempeä, mutta useinmiten myös erittäin tammamainen eikä siis sovellu aivan jokaisen käsiteltäväksi. Niin ratsain - kuin maastakäsin käsiteltäessä Eddan kanssa on pidettävä säännöt selvinä eikä tamman anneta rikkoa rajoja sillä jos sen kerran päästää tekemään jotain mitä ei saisi, tulee se yrittämään tilaisuutta myös toisten. Hoitaessa Edda pysyy aloillaan eikä juurikaan piittaa hoitajan toimista ennen kuin harjan kanssa lähestytään tamman niskaa ja korvia. Pään alueelta muutenkin tamma on herkempi eikä hapannaama tuolloin ole harvinainen näky. Saattaapa tamma toisinaan jopa uhitella ilmaa näykkäämällä, mutta koskaan se ei ole hoitajaa purrut. Kaviot Edda antaa putsata rauhassa ja se sekä nostaa että pitää jalkansa ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Varustamisessa voi ajoittain olla haasteita kuolainten vastaanottamisen kanssa, mutta muuten kaikki sujuu ongelmitta. Taluttaessa tamma kulkee rauhallisesti ja rentona taluttajan vierellä, se pitää maastakäsittelytehtävistä sekä myös pelkät kävelylenkit ovat sen mieleen.

Ratsuna Edda on haastava, mutta erittäin osaava ja senhän jo kertookin tamman koulutustaso. Tamma on helppo saada liikkumaan aktiivisesti ja rennosti, mutta vaativiin liikkeisiin ratsastajalta vaaditaan taidon lisäksi kevyitä, selkeitä apuja sekä tasapainoista istuntaa. Edda on nöyrä ratsu joka nauttii työskentelystä ja se kuuntelee herkkänä ratsastajaansa. Ratsastajan virheitä se ei kuitenkaan korjaa itsenäisesti joten ratsastajalla on oltava avut hallussa jos tahtoo saada tamman liikkumaan oikein. Työskentelyn sujuessa Edda on kevyt, se kantaa itse itsensä ja sen liikkeet ovat erittäin miellyttävät. Tämän tamman kanssa oikeastaan vasta tietääkin miltä hevosen kuuluisi tuntua ratsastajan alla silloin kun hevosen kanssa on samalla aaltopituudella. Askellajeista paras tammalla on ehdottomasti sen eteenpäinpyrkivä, rauhallinen ja temmokas laukka joka on luonnostaan hyvin pyörivä. Liikkeiden osalta taas laukanvaihdot joka askeleessa on Eddan bravuuri, hyvänä kakkosena tulee piaffe. Pienille esteille tamma pääsee toisinaan selän verryttelyn merkeissä ja se toimii hypätessä kiltisti, mutta kouluhevosena sen meno ei välttämättä ole ihan taitavinta mahdollista. Se hyppää rohkeasti, mutta jaloistaan se ei aina ole tarpeeksi tarkka ja esteille tulot on paras suorittaa pitkältä suoralta tieltä. Maastossa Edda kulkee mielellään ja sen kanssa on mukava tehdä vaikka pidempiäkin lenkkejä.

Traileriin tai isompaan hevosautoon tamma kyllä menee vaikka aluksi saattaa hieman kokeilla jos sitä ei nyt aivan pakko kuitenkaan olisi. Kuljetusautoon mentyään käyttäytyy täysin omana itsenään ja matkanteko on helppoa. Kisapaikoilla Edda on vilkkaampi kuin kotona, mutta pysyy kuitenkin helposti hallinnassa sekä maastakäsin että ratsain. Verryttelyyn sen kanssa on syytä mennä hyvissä ajoin jotta tamma pääsee keskittymään ainoastaan työntekoon ja siihen mitä ratsastaja siltä pyytää. Hyvän verryttelyn jälkeen radalla meno suoritetaan rauhallisen viileällä käytöksellä, aivan kuten kotonakin.Emmanuel
old rn 170cm
VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-III, YLA3, VPVL-II
Edgar
old rn 174cm
Emmett
old rn 168cm
Maddalen
old m 164cm
Jaicee
old km 162cm
Jaden
old rt 170cm
Fiona
old km 165cm
Jubilant von Fatima
old mrnkrj 167cm
KTK-III
Jubilant von Vlek
old mkrj 168cm
Verfel
Jubilant von Aniek
Fantazja
old rnkrj 164cm
Geweldig Fedde
FridjaKilpailukalenteri

Kouluratsastus 2 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos
KRJ 29.04.2020 Riordan Int. I 1 / 24
KRJ 18.06.2019 Seifenkraut Int.I 1 / 27


♔ Gestüt Seifenkraut